torstai 27. maaliskuuta 2014

Valparaíso - kaupunki täyttä taidetta

Viime viikonloppuna lähdimme noin 20 hengen porukalla vierailemaan Santiagon lähellä sijaitsevissa rantakaupungeissa. Ensimmäinen pysäkkimme oli Valparaíso, jonne matka Santiagosta kestää bussilla vain pari tuntia. Lisätietoa Valparaísoksesta voi löytää esimerkiksi wikipediasta. Valparaíso on lyhyesti kuvailtuna kaikkien urbaanista taiteista pitävien unelmakaupunki. Kaupungissa on rakennettu todella ison mäen päälle ja sen korttelit ovat täynnä erilaista luovaa taidetta esimerkiksi grafiittien muodossa. Näitä grafitteja yms. on siis talojen seinissä, ovissa, muureissa ja ylipäätään joka paikassa, jossa on edes hieman tilaa piirtää. Koska kuvat on kivoja niin seuraavaksi seuraa kuvakokoelma Valparaísoksen erilaisista taideteoksista: 

Tämä talo oli tehty laivan muotoon ja tässä on sen keula














Valparaísoksen lisäksi kävimme myös toisessa lähellä sijaitsevassa rantakaupungissa nimeltä Viña del Mar. Valitettavasti sää ei suosinut meitä ja auringon ollessa pilvessä, ei rannalla tullut aikaa vietettyä. Viña del Mar on Valparaísosta huomattavasti modernimpi kaupunki ja taideteokset loistivat poissaolollaan. Itse pidin Valparaísosta hieman mielenkiintoisempana kaupunkina, mutta myös Viña del Mar oli mielenkiintoinen ja ainakin tuli nähtyä Tyynimeri eli siis Tyyni valtameri. 
Kukista tehty kello, joka jopa toimi

Joku vanha linnake, jossa kävimme vierailemassa
Ensimmäinen reissu Santiagon ulkopuolelle on nyt tehty ja eihän siinä kestänyt kuin kuukausi. Toivottavasti seuraavaa reissua ei tarvitse odottaa ihan näin kauan. Huhtikuussa mahdollisesti menemme jollakin porukalla käymään Argentinassa ja odotan tuota reissua jo innolla. 

Chau!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti