sunnuntai 2. maaliskuuta 2014

Chileläistä viiniä ja kalaa

Taas on viikko takana Chilessä ja tuntuu jo siltä, että alan pikkuhiljaa tottumaan tähän meininkiin. Tällä viikolla tavoitteena oli saada pakolliset asiat poliisin ja muiden viranomaisten kanssa hoidettua. Kaikki hoitui onneksi melko helposti ja poliisisetä puhui jopa melko hyvää englantia, joten meitsi ei joutunut vahingossa putkaan, vaan sain todistuksen jolla pystyn oleskelemaan täällä Chilessä. Onnistuin myös jotenkin läpäisemään FBI -tasoa olevan tarkastuksen, jotta saan todennäköisesti ensi kuussa (näistä Chilen aikatauluista ei ikinä tiedä) chileläisen henkilökortin ja sitten on ehkä vähän helpompi tulla toimeen poliisin kanssa, mikäli tarvetta on. Chileläinen poliisi on melko laadukas, koska he ovat mielestäni tehokkaita ja toisin kuin monessa muusa Etelä-Amerikan maassa, heitä ei tarvitse lahjoa. 

Chilen ratsupoliisit särmänä


Tällä viikolla ehdin jo hieman enemmän tutustua chileläiseen ruokailukulttuuriin.Kävin chileläisen ja espanjalaisen kämppiksen kanssa syömässä perulaisessa ravintolassa ja söin siellä Ceviche annoksen. Ceviche tarkoittaa siis annosta, jossa on raakaa kalaa pieninä paloina ja sen lisäksi esimerkiksi salaattia, riisiä yms. Kalana on usein Reineta, jota saa Chilen rannikolta. Eilen espanjalainen kämppikseni esitteli minulle lisää chileläistä ruokakultturia kun kävimme viinikaupassa ja pienellä torilla ostamassa kasviksia yms. Chileläinen viinikauppa oli mielenkiintoinen kokemus, koska siellä oli todella paljon erilaisia viinejä ympäri maailmaa. Suurin osa viineistä oli chileläisiä, mutta myös espanjalaisia ja ranskalaisia oli vaihtoehtoina. Myyjä esitteli minulle erilaisia viinejä ja ymmärsin ehkä puolet siitä mitä hän minulle sanoi, joten päätin vain luottaa hänen ammattitaitoonsa ja ostaa ne viinit, mitä hän suositteli. Ostin yhden pullon punaviiniä ja yhden pullon valkoviiniä ja ne maksoivat yhteensä noin 13 euroa. Chilessä viiniä myydään myös tavallisissa marketeissa ja niiden hinta vaihtele siellä parista eurosta muutamaan kymppiin. Tulevaisuudessa voisin kirjoittaa enemmänkin Chilen viinikulttuurista, kunhan ehdin asiaan hieman tutustua. Mitään viinihifistelyä tässä blogissa en kuitenkaan harrasta, koska se ei minua kiinnosta. 

Viinikauppa, muchos vinos

Chileläistä valkoviiniä sekä punaviiniä

Kävimme siis myös torilla, jossa myytiin paljon erilaisia kasviksia ja hedelmiä sekä tuoretta kalaa. Kämppikseni osti paljon erilaisia hedelmiä ja vihanneksia sekä kalaa. Itse tyydyin tällä kertaa ostamaan vain Reineta-kalaa, mutta ensi kerralla ajattelin kokeilla erilaisia hedelmiä. Tuo kyseinen tori on siis auki ainoastaan lauantaiaamuisin, mutta onneksi se on noin 200 metriä asunnoltamme, joten matka sinne ei ole pitkä. 
Yksi lukuisista myymälöistä torilla

Ensi viikon keskiviikkona alkaa orientaatiojakso yliopistolla joka kestää perjantaihin asti. Koulusta itselläni ei ole vielä suuria odotuksia ja en ole vielä edes valinnut kursseja vaan ne valitaan vasta orientaatiojaksolla. Kampukseni sijaitsee noin 25 minuutin kävelymatkan päässä, mutta voin liikkua sinne myös bussilla tai metrolla, jos haluan. Seuraavassa kirjoituksessa on siis varmasti jo enenmmän opiskeluun liittyvää asiaa mukana. 

Tanssiesitys kadulla, johon törmäsin kävellessäni keskustassa


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti