maanantai 30. kesäkuuta 2014

Chilen maajoukkue, missä pelaa? Eli siis: Jalkapallopäivitys!

Buenas tardes ystäväiseni!
Viime viikolla sain viimein kouluhommat pakettiin ja nyt vaan odotellaan millaisia numeroita proffat mulle arpoo. Tähän mennessä oon selvinnyt kursseistani ilman suurempia ongelmia, joten kaikki kurssit (joita oli jopa huikeat neljä kappaletta) menivät läpi ja todennäköisesti myös hyvin arvosanoin. Muita virallisia kuulumisia: Täällä on talvi. En tykkää. 

No niin, sitten asiaan. Eli jos siis joku ei vielä tiennyt niin jalkapallon MM-kisat ovat käynnissä Brasiliassa! Chilen joukkue oli myös noissa kisoissa mukana ja pärjäsikin ihan hyvin. Chile pelasi samassa alkulohkossa Australian, Espanjan ja Hollannin kanssa. Vaikka Chilen joukkue oli ainakin paperilla erittäin vahva näissä kisoissa, tähtipelaajinaan Barcelonan Sanchez ja Juventuksen Vidal, eivät ainakaan suurin osa vedonlyöjistä uskoneet Chilen jatkopaikkaan vaan Espanjan ja Hollannin oletettiin menevän jatkoon tästä lohkosta. Ensimmäisessä pelissään Chile onnistui voittamaan Australian ja ihmiset olivat tyytyväisiä. Toisessa pelissä Chilelle tuli vastaan hallitseva maailmanmestari Espanja. Chile onnistui kuitenkin voittamaan Espanjan 2-0 ja koko Chile sekosi. Santiagon keskustassa oleva aukio Plaza Italia täyttyi hetkessä ihmisistä ja juhlat alkoivat. Valitettavasti osa porukasta oli tainnut nauttia paikallista ilojuomaa Piscoa hieman liikaa ja homma karkasi vähän käsistä ja esimerkiksi Santiagon bussit ja bussikuskit kokivat kovia tuon illan aikana ja ainakin yksi bussi taisi jossain vaiheessa syttyä tuleen. Lopulta poliisi päätti puuttua asiaan ja he päättivät kasuaalisti suihkuttaa suunnilleen koko aukion täyteen kyynelkaasua. Onneksi itse en tuolla hetkellä ollut keskustassa, koska tuollainen väliintulo vähentään aika tehokkaasti halua iloita. Että sellaiset voitonjuhlat sillä kertaa. Noh, seuraavaksi Chile pelasi Hollantia vastaan ja hävisi, joten toisella kierroksella vastaan asettui isäntämaa Brazilia, joka valitettavasti pudotti urhean Chilen dramaattisesti rankkarikisan jälkeen jatkosta. Itselläni on ollut hauskaa seurata kisoja kun Chileläiset ovat olleet niin sekaisin ja olen päässyt nauttimaan hyvästä tunnelmasta. Meidän yliopiston kamppuksella on ollut kisojen ajan iso teltta, johon opiskelijat kerääntyvät katsomaan pelejä ja Chilen pelien aikaan tuo teltta on aivan täysi ja melutaso sen mukainen. Nyt kun Chilen pelit ovat ohi niin chileläisten mielestä kisat eivät ole enää niin mielenkiintoiset, mutta näin neutraalin katselijan näkökulmasta kiinnostavat pelit ovat vasta alkamassa. Toivottavasti reissaamiseni heinäkuussa ei estä kisojen katsomista liian pahasti. 

Perjantaina lennän Bolivian pääkaupunkiin La Paziin ja tarkoitukseni on tutustua Boliviaan noin viikon ajan ennen kuin suuntaan etelään kohti Pohjois-Chileä ja Atacaman aavikkoa. Tuon reissun suurin tavoite on selvitä Boliviasta ilman, että mut ryöstetään. Bolivia ei ainakaan lähtökohtaisesti ole Etelä-Amerikan vaarallisempia maita, mutta Chileen verrattuna lähes kaikki maat täällä, ehkä Uruguayta lukuunottamatta ovat enemmän tai vähemmän vaarallisia. 

Kuukausi olisi vielä täällä Etelä-Amerikassa jäljellä ja sitten takaisin nauttimaan Suomen kesästä. Toivottavasti Suomessa on vielä kesäiset kelit silloin kun tulen sinne!

Finlandía, nos vemos pronto!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti