torstai 3. heinäkuuta 2014

Viimeinen seikkailu Etelä-Amerikassa

Pikapäivitys!

Huomenna se alkaa, viimeinen reissu! Matkalaukku on nyt pakattu ja matkavalmistelut enimmäkseen tehty. Huomenna puolenpäivän aikaan lennän Bolivian pääkaupunkiin La Paziin ja siitä alkaa kolmen viikon seikkailu Boliviassa ja Pohjois-Chilessä. Tarkoituksena olisi käydä ainakin seuraavissa paikoissa:

- Titicaca, joka on Etelä-American suurin järvi ja sijaitsee Bolivian ja Perun rajalla
- Salar de Uyuni eli maailman suurin suolatasanko
- Atacaman aavikko ja Salar de Atacama eli toinen suolatasanko

Reissun tavoitteena on ottaa miljoona kuvaa ja olla jäätymättä noilla suolatasangoilla. Siellä on nimittäin näin talvella todella kylmä öisin, varsinkin kun eihän näillä chileläisillä ja bolivialaisilla mitään lämmityksiä taloissa ole. Mihinkäs sitä nyt sellaisia ylellisyyksiä tarvitsisi?

Nyt tarkastan vielä, että kaikki tärkeät kamat varmasti on mukana. Seuraavan kerran kirjoittelen todennäköisesti kolmen viikon päästä kun tämä reissu on ohi!

3 kommenttia:

  1. Hei! Löysin juuri sattumalta blogisi. Olen itse lähdössä vaihtoon Santiagoon ensi vuoden helmikuussa, joten oli mielenkiintoista lukea kokemuksistasi kaupungista ja erityisesti opiskelusta siellä. Mitä kautta löysit asunnon? Olitko lukenut espanjaa ennen vaihtoa? Onko kaupunki ollut mielestäsi turvallinen? Olisin kiitollinen jos vastaisisit kysymyksiini. Terveisiä helteisestä Jyväskylästä :)

    VastaaPoista
  2. Moi Johanna! Kiva, etta blogini kiinnosti sinua :)

    Asunnon loysin facebookista ryhmasta nimelta "Room Mate and Flat Finder" https://www.facebook.com/groups/roomflatfinder/
    Kannattaa laittaa tuonne ilmoitus, etta etsit kamppaa, ennen kuin lahdet vaihtoon niin kamppa loytyy varmasti helpommin.

    Ennen vaihtoa luin espanjaa epasaannollisesti hieman yli kaksi vuotta, mutta espanjani oli todella ruosteessa kun tulin Santiagoon. Lisaksi Chilen espanja on todella vaikeaa, joten siihen tottumisessa menee pari-kolme kuukautta, vaikka osaisi espanjaa paremmin. Ihmiset Santiagossa puhuvat yleisesti todella huonosti englantia, joten suosittelen panostamaan espanjan opiskelemiseen.

    Kaupunkina Santiago on ehka Etela-Amerikan turvallisin, mutta silti tietenkin Suomeen verrattuna vaarallisempi. Omien kokemusteni mukaan nimenomaan naisilta ryostetaan puhelimia yms. enemman kuin miehilta. Itseltani ei onneksi ole ryostetty mitaan, mutta ehka olen ollut onnekas. Pimean aikaan ja ruuhkassa kannattaa tietenkin olla normaalia varovaisempi. Taxit ovat kuitenkin yleisesti ottaen turvallisia, mika on melko poikkeuksellista Etela-Amerikassa.

    Toivottavasti saat vastauksesta selvaa, vaikka en voi kayttaa kaikkia suomalaisia kirjaimia. Kysy ihmeessa lisaa, jos jokin asia jai vaivaamaan.

    Terveisia Bolivian paakaupungista La Pazista :)

    VastaaPoista
  3. Kiitos vastauksestasi :) Täytyy siis kaivaa taas espanjankirjat pitkän tauon jälkeen esiin.. La Paz on varmasti mielenkiintoinen kaupunki, suunnitelmissa on vierailla myös siellä :)

    VastaaPoista