torstai 1. toukokuuta 2014

Opiskelua ja lomaa

Buenos días vaan taas kaikille!

Viimeisestä kirjoitusesta on taas kulunut hieman liian kauan aikaa. En ole ehtinyt päivittää blogia koska on ollut kiire opiskellessa/reissatessa/ihmetellessä maailmaa/lisää tähän joku hyvä tekosyy. Viime aikoina olen kuitenkin totuuden nimissä joutunut jopa opiskelemaan jonkin verran. Olin ihan jo unohtanut, että tähän vaihtovuoteen kuuluu myös se osuus, missä pitää lukea kokeisiin ja leikkiä oikeaa opiskelijaa. Tässä kirjoituksessa kerron hieman tarkemmin, mitä opiskelen ja miten minun yliopistossa toimitaan.

Ensimmäiseksi yleistietoja yliopistostani;

Nimi: Universidad de Chile (Chilestä löytyy myös samanniminen kuuluisa jalkapallojoukkue. Yliopiston opiskelijat perustivat tuon joukkueen 1926, mutta nykyään yliopisto ja tuo jalkapallojoukkue ovat täysin erotetuja toisistaan)
Sijainti: Santiago de Chile
Perustettu: 1842 (Chilen vanhin ja arvostetuin yliopisto)
Opiskelijoita: noin 23 000

Tämän puolen vuoden aikana opiskelen täällä Santiagossa yhteensä neljä kurssia, joista kolme on kauppakorkean kursseja englanniksi ja niiden lisäksi yksi espanjankielen kurssi. Nuo kurssit ovat:

- International business
- International management
- Intercultural business challenges in Latin America
- Español

Taktiikkani oli siis panostaa tässä vaihtoaikana kursseihin, joita en välttämättä lukisi Suomessa. Ja oikeastaan tällaiset kansainväliset kurssit, joissa eri kuluttuureilla on tärkeä rooli on hyvä käydä ympäristössä, jossa on mukana opiskelijoita useista eri kulttuureista. Kursseillani on opiskelijoita esimerkiksi Yhdysvalloista, Saksasta, Ruotsista, Portugalista, Ranskasta, Uruguaysta, Puolasta, Belgiasta, Kolumbiasta sekä tietenkin myös Chilestä. Mielestäni yksi vaihtovuoden parhaista puolista on se, että pääsee opiskelemaan muiden vaihto-opiskelijoiden kanssa, jotka kaikki tuovat mukanaan oman erilaisen kulttuurinsa. Tosin täytyy muistaa, että yliopistossamme ei läheskään joka tiedekunnassa ole paljon vaihto-opiskelijoita. Kauppakorkeakoulu on tietääkseni suosituin vaihtokohde, joten opiskelijoita riittää, mutta esimerkiksi psykologiaa ei kovinkaan moni tule tänne asti opiskelemaan.

Suomen ja Chilen yliopistojen välillä on ainakin omien subjektiivisten kokemusteni perusteella hieman eroja. Chilen yliopistoissa on monia hyvä puolia, kuten:

- Kurssien professorit ovat laadukkaita ja myös vierailijaluennoitsijat ovat hyvin valittuja.
- Vaatimustaso on sopivan korkealla.
- Kurssit ovat melko käytännönläheisiä ja luennoilla keskitytään käytännön ongelmiin sen sijaan, että vain tarkasteltaisiin asioita teoreettisesti.
- Kauppakorkean kampus on moderni ja hieno. Kaikki Universidad de Chilen kampukset eivät tosin ole kovinkaan moderneja.

Valitettavasti Chilen kulttuuri tuo yliopistoihin myös hieman vähemmän toivottavia piirteitä, kuten:

- Professorit ja vierailijaluennoitsijat voivat hyvinkin olla 5-35 minuuttia myöhässä. Jos siis saapuvat paikalle.
- Lähes kaikilla kursseilla on 80% läsnäolopakko, mikä tuo mieleen peruskoulun. Suomessahan lähes millään kurssilla ei ole läsnäolopakkoa, joten opiskelu on paljon vapaamuotoisempaa.

Olen kuitenkin tyytyväinen Chilen opetuksen tasoon ja olin yllättynyt, miten arvostettu Chilen yliopistoni on kansainvälisesti. Kulttuurishokki ei opiskelun suhteen ole ollut suuri, joten opintojen suhteen ei täällä pitäisi mitään hätää olla.

Nyt mulla on loma menossa ja lomallahan sitä tietenkin kuuluu reissata. Kävin tuossa aikaisemmin jo Argentinassa ja Etelä-Chilessä ja kirjoitan noista reissuista, kunhan saan kuvat siirrettyä koneelle jne. Ensi viikolla käyn kavereiden kanssa tutustumassa Uruguayn ihmeelliseen maahan ja todennäköisesti Uruguay ei tule olemaan viimeinen maa, jossa vierailen tämän matkani aikana.

Chao!















Ei kommentteja:

Lähetä kommentti